fbpx

Áprilist szeszélyessége ellenére mindig is szerettem, valahogy a reménység üzenetét hordozza magában, elhiteti, hogy idén is lesz tavasz, lesz újjászületés.

2020 tavasza kicsit másképpen kezdődött, mint ahogy eddig megszokhattuk. Az élet minden területén változnunk, alkalmazkodnunk kell a megváltozott körülményekhez.

A home-office sokak számára most nem alternatíva, hanem egy kötelező jellegű munkavégzési módszer.

Sok cikk született arról, hogyan tudjuk összehangolni a családi életünket, egyéb teendőinket és a hivatásunkat. Tulajdonképpen, tökéletes recept, ami mindannyiunk számára használható lenne, nem létezik.

Egyetlen dolgot tehetünk, kihasználjuk azt az időt, ami a jelenlegi helyzetben adatik, és a lehető leghatékonyabban elvégezzük a ránk váró feladatokat.

Mi segíthet?

  • Ne próbáljunk mindent fejben tartani, mert nem fog menni! Jegyzeteljünk papírra, írjuk bele a telefonba a teendőket, mindegy csak ne erőltessük túl, az amúgy is túlhajszolt elménket.
  • Kérdezzünk meg másokat, akik egy adott témában járatosabbak, mint mi. Az az idő, amit arra fordítunk, hogy „felfedezzük a spanyol viaszt”, elveszi az energiát a fontosabb teendőinkről. Biztos vagyok benne, hogy akár csak a barátainkkal létrehozott kisebb messenger csoportokban is találhatunk választ a kérdéseinkre.
  • Legyünk elnézőbbek magunkkal szemben is, ne csak másokkal. Lehet, hogy a kialakult stresszhelyzet miatt most egy kicsit nehezebben mennek a dolgok. Fordítsunk időt a testi- lelki egészségünkre is!
  • Csatlakozzunk olyan virtuális közösségekhez, csoportokhoz, ahol szakmai és akár lelki támogatást, megerősítést kaphatunk.

Örüljünk a tavasznak! Ez az idei tavasz is egyszeri és megismételhetetlen.

Ha örülnél, egy kis segítségnek :

Megosztás