fbpx

Mire is jó a karantén?

Rengeteg cikk született arról, hogy mit is érdemes tennünk a karantén ideje alatt, hogyan tudjuk fejleszteni magunkat és hogyan tudjuk még mélyebben megismerni magunkat.

 A „valósítsd meg önmagad” vagy az „élj az álmaidnak” szlogenek mit jelenthetnek most számunkra és hova vezethetik a vállalkozásunkat?

A „Valósítsd meg önmagad” felhívás miért ne lehetne aktuális ma is? Lehet, hogy egy kicsit másképpen kell erre az önmegvalósításra gondolnunk. Ha másoknak segítünk, adunk, azzal tulajdonképpen saját magunkat is építjük. A napi munkánkkal nagyon is sokat tudunk tenni ezért. Lehet, hogy éppen a home-schooling vagy a home-office kialakítása során találunk rá azokra a belső hangokra, amik azután előre viszik majd a vállalkozásunkat és fejlesztenek minket is észrevétlenül.

„Élj az álmaidnak” vagy másképpen megfogalmazva „éld az álmaidat” jól csengő szavak csupán, vagy ma is lehet létjogosultsága? Nagyon nehezen tervezünk előre. Sok minden most nem csupán a döntéseinktől függ, mert helyettünk döntenek sok esetben. Vannak olyan elemek, amiről viszont mi döntünk. Feladjuk vagy megnézzük, hogy mi lehet a megoldás? Úgy érezzük, hogy nem bírunk egyedül a feladatainkkal?  Lehet, hogy a különleges élethelyzetben most van olyan munkafolyamatunk, amit ki tudnánk szervezni. Merre is induljunk? Ha van olyan vállalkozó a környezetünkben, aki már dolgozott virtuális asszisztenssel, akkor javaslom, hogy kérdezzük meg a véleményét. Miben volt a legnagyobb segítségére egy távasszisztens? Mennyivel lett hatékonyabb a napi munkája?

A napi rutin kialakítása, napunk alapos szervezése most elengedhetetlen.

A mérleghintán ülve, egyensúlyozva hozzuk ki a legtöbbet abból, ami most rendelkezésre áll.

Ha már túl sokat egyensúlyoztál és jó lenne hosszabb időre egyenesbe kerülni, akkor tudok segíteni :).

Megosztás