fbpx

Kell- e tervezni, érdemes –e tervezni 2021-ben?

2020-as év mindannyiunk számára rengeteg változást hozott, nem pont egy ilyen évre számítottunk.

A körülményekhez való alkalmazkodás alapvető fontosságú, ha szeretnénk fejlődni és előbbre haladni mind szakmai, mind pedig a magánéletben.

Mit is jelent a siker úgy általában és mit jelent 2020-ban?

„A siker annyit jelent, hogy az ember épp azokkal a képességekkel rendelkezik, melyekre egy adott pillanatban szükség van.” (Henry Ford)

Ha előre terveztél valamit a 2020-as évre és nem sikerült mindent pont úgy megtenni, ahogy szeretted volna, akkor sincs semmi ok arra, hogy ne legyél motivált. Hiszen a legtöbb embernek még terve sincs :).

Ha eljutottál arra a pontra, hogy terveztél, de ahogy a GPS is időnként bemondja, kicsit más kanyart vett az élet, akkor csak egy szó: ÚJRATERVEZÉS.

Újragondolni, változtatni mindig szabad és néha kötelező is. Sokszor elég csak egy picit változtatni és az is hatalmas előre lépést jelenthet. Ha úgy érzed, hogy megrekedtél, nem tudod merre vedd az irányt, akkor el kell távolodni a problémától. Kicsit távolabbról nézve minden megoldásra váró feladat kisebbnek tűnik és könnyebben lehet rá reagálni.

Ha egyedül nem jutottál sok mindenre, akkor mesélj róla egy barátnak, egy kollégának vagy egy szakmai csoportban is kérhetsz segítséget. Az igazán jó csoport az támogató és segít megvilágítani a kérdésedet más szemszögből is.

“Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.” (Napoleon Hill)

Virtuális asszisztensként rengeteg változatos feladatot láttam el ez évben, és egyre inkább nyilvánvaló lett számomra, hogy sokkal több minden kivitelezhető online, mint azt eddig gondoltam.

Alkalmazottként is rengeteg tapasztalatom van asszisztensi, logisztikai és pénzügyi téren, de vállalkozóként még szélesebb a sprektum és a megoldási stratégia.

Nagyon szuper, profi virtuális asszisztens vállalkozókkal ismerkedhettem meg, és én úgy látom, hogy ez a szakma nagyon is jelentős piacra fog szert tenni 2021-ben.

Minél többen megismerik a virtuális asszisztencia lényegét, annál nagyobb a bizalom és a kiszervezési hajlandóság. Ehhez az kell, hogy megfelelő, felkészült asszisztensek legyenek a kínálati oldalon.

Mindannyiunk feladata, akik ezen a területen tevékenykednek, hogy a szakma jó hírnevét növeljék, és erre a 2021-es év is remek lehetőség.

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” – Oprah Winfrey

Ezzel az idézettel teljesen egyetértek, nagy titok nincs, viszont ha minden nap teszünk valamit a célunkért, akkor azt hiszem már is közelebb kerültünk hozzá.

A lehetőségek kapuja nyitva áll előtted is! Mindenkinek csodálatos 2021-es évet kívánok!

Megosztás