fbpx

Melyek azok a feladatok, amiket az ünnepi időszakban érdemes kiszerveznünk és átadnunk egy virtuális asszisztensnek?

Hogyan kezdjem el a feladatok átadását?

Feladatok, amiket akár azonnal átadhatunk egy virtuális asszisztensnek

A legtöbb kisvállalkozás eljut arra a pontra, különösen az ünnepi időszak alatt, hogy nehezen birkózik meg egyedül a megnövekedett megrendelésekkel, adminisztrációs feladatokkal.

Az idei év a világjárvány miatt magával fogja hozni az online vásárlás előtérbe helyezését a személyes beszerző körutak helyett.

Mindannyiunk első és legfontosabb feladata most az egymásra vigyázás, a biztonság alapvető kulcskérdés.

Az ajándékokat kínáló, kézműves webshopok és egyéb a mindennapi élethez szükséges termékeket kínáló webshopok, weboldalak is igencsak leterheltek lesznek az elkövetkező időszakban.

Jön a karácsony, a megrendelések özönlenek, de a számlázással már rá sem érünk foglalkozni.

Mi lehet a leggyorsabb megoldás?

A termékek gyártását, alapanyagok beszerzését nem adhatjuk ki a kezünkből, de sok mindet igen!

Nézzük csak, hogy mik azok, a feladatok, amiket a leghatékonyabban tudunk átadni vállalkozóként egy virtuális asszisztensnek?

  • Közösségi média felületek kezelése: facebook posztok kiírása, ütemezése, a bejegyzésekhez szerkesztett fotók elkészítése.
  • Online felületeken regisztrálás: szeretnénk vállalkozásunkkal megjelenni a lehető legtöbb online platformon, de már nincs erre kapacitásunk- fiókok létrehozása, regisztrálása, frissítése és kezelése kiadható az asszisztensünknek.
  • Megrendelések kiszállításának ügyintézése: a megrendeléseket mi magunk fogadjuk, de a futárcégekkel való egyeztetés, fuvarlevél készítés szintén egy olyan feladat, ami megfelelő rendszer használatával szintén könnyen kiszervezhető.
  • Táblázatok kezlése, létrehozása: Esetleg nincs még olyan rendszered, ami alapján átadhatnád ezeket a feladatokat? Akkor érdemes egy virtuális asszisztenssel konzultálnod és együtt biztos megtaláljátok a megoldást, hogy az átadás ne csak gyors, de hosszútávú sikert is hozzon a vállalkozásod számára.
  • Piackutatás: Nem tudod, hogy mi a trend éppen a piacon? Melyik terméket kellene akciózni, melyik termék az, ami igazán egyedi és versenyelőnyre tudnál vele szert tenni? A versenytársak mit és mennyiért adnak? A konkurencia elemzése mindenképpen jó kiinduló pont lehet. Megkérheted a virtuális asszisztensedet, hogy gyűjtse össze neked azokat a cégeket, webshopokat, akik hasonló szolgáltatással, termékkel vannak jelen a piacon. A piackutatási feladat helyett Te foglalkozhatsz a termékfejlesztéssel és új vevők megszerzésével vagy éppen a törzsvásárlók megtartásával :).
  • Email asszisztencia: a céges levelezőrendszeredben ki sem látsz a rengeteg kéretlen emailből? Fontos információkról lemaradsz, találkozóid elmaradnak, mert a lényegesre már nem marad időd? Az online támogatás itt is nagyon jól tud jönni, az asszisztensed szűrheti a leveleidet és Neked elég csak azokkal foglalkozni, amik számodra igazán fontosak.
  • Telefonos ügyfélszolgálat: olyan típusú a szolgáltatásod, hogy nem tudod a telefonodat mindig felvenni? Az asszisztensed fogadhatja a hívásaidat, Te pedig a Neked alkalmas időben foglalkozhatsz a felmerülő kérdésekkel.
  • Könyvelővel kapcsolattartás: a könyvelők is nagyon elfoglaltak ebben az időszakban, ne rakjunk rájuk nagyobb terhet azzal, hogy minden egyes dokumentumot, igazolást egyenként küldünk nekik. Virtuális asszisztensedet megkérheted, hogy egyeztessen a könyvelőddel, hogy mely iratokra van szüksége. Azokat összegyűjtve, rendszerezve az asszisztens is továbbíthatja neki, ezzel időt spórolva mindkettőtöknek.
  • Kérdőívek adatainak kielemzése
  • Webáruházak: a karácsonyi időszakra sok az új specifikus termék, amelyek feltöltése rengeteg hasznos idődet veszi el? Szervezd ki ezt is!

Ha úgy érzed, még nem vagy biztos benne, hogy mit is tudnál átadni egy virtuális asszisztensnek?

Keress bátran, együtt megtaláljuk a megoldást!

A karácsonyi felkészülés már elkezdődött és igen, idén is lesz KARÁCSONY! 🙂

Megosztás